Foggy Pier

VISIE

Doorlopende wisselwerking tussen lichaam en geest

Op zich zelf staande fysieke en mentale klachten bestaan niet, aangezien lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn en ze elkaar doorlopend beïnvloeden.

De interactie tussen lichaam en geest vind voornamelijk onbewust plaats. Wij kunnen zelf invloed op deze interactie uitoefenen. Zo ontstaat er een optimale interactie en balans tussen lichaam en geest. 

 

Wanneer je weet op welke wijze je dit kan doen kan jij een positief effect uitoefenen op je eigen gezondheid en het welbevinden.

Tijdens onze training gaan wij niet ervan uit dat bepaalde ziekten "tussen de oren zit". Er zijn door je onderbewuste ongewenste neuroverbindingen aangemaakt. Wij noemen dit onbehulpzame patronen.

Chronische stressrespons (PER) oorzaak van klachten.

Onderzoek wijst uit dat veel medisch onverklaarde klachten of chronische klachten het gevolg zijn van een chronische stressrespons (PER Physical Emergency Response).

De PER is een natuurlijke signaal functie (denk maar aan de tijger in de zaal, wat doe je? Vechten, vluchten, bevriezen) Het zet op dat moment al je lichaamssystemen op scherp (allostasis genoemd) Echter, wanneer de stressrespons voortdurend actief is, kunnen lichaamsfuncties uit balans raken of zelfs verstoord of overbelast raken.

Denk hierbij aan de hormoonhuishouding, de spijsvertering, het bioritme, de bloeddruk, het concentratievermogen en spieren en gewrichten. Het niet goed functioneren van jouw organen heeft een effect op het functioneren van je immuunsysteem, het werkt dan niet naar behoren. Op den duur leidt een chronische stressrespons tot ernstige fysieke en mentale klachten. Het is een vicieuze cirkel geworden. Mensen met onverklaarde en/of chronische klachten zijn in een vicieuze cirkel terecht gekomen: stress veroorzaakt klachten en klachten veroorzaken stress.

Het is zaak deze cirkel te doorbreken.

Neuroplasticiteit leidt tot herstel

Doorbraak van de vicieuze cirkel is noodzakelijk voor herstel!

In de training leer jij en wordt je bewust van, de manier waarop de stressrespons in stand gehouden wordt. Het in stand houden van de stressrespons (PER) vind immers plaats op een onbewust mechanisme.

Jij krijgt tijdens de training 8 belangrijke sleutels aangereikt die van belang zijn om een “alarm signaal of trigger van de PER” te herkennen en je leert het krachtige, en wetenschappelijk getoetste, Keerpunt-proces om het alarmsignaal te doorbreken. Wanneer de chronische stressrespons wordt gestopt, komt het lichaam tot rust en kan het zelf herstellend vermogen (waar o.a. het immuunsysteem onderdeel van is) weer zijn werk doen.

Neuroplasticiteit maakt snelle verandering mogelijk

Neuroplasticiteit is het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken. Wanneer jij je onbewuste brein nieuwe instructies geeft, kan snel herstel optreden. Door ons onbewuste brein direct aan te spreken, ben jij in staat om  de stressrespons te stoppen, met als gevolg dat er geen (chronische) aanmaak van stresshormonen plaatsvind en krachtig herstel optreedt.

Hoe vaker jij je onbewuste brein aanspreekt met nieuwe instructies, hoe sneller (letterlijk) andere verbindingen in de hersenen gemaakt. Kijk op de website voor het filmpje. Dit heeft een onmiddellijk effect op de balans tussen lichaam en geest en je kan snel herstellen.

Lichaam én geest weer in balans.

Dat is toch wat iedereen wil? Je voelt je opgebrand, leeg van binnen, loopt tegen een burn-out aan of hebt last van ME-CVS, je kunt het niet meer overzien.

Het -Uit de Ban van- biedt je duidelijke sleutels aan die je vanuit deze (stil)stand weer jou innerlijke rust herstellen. De lichamelijke balans zal automatisch volgen wanneer je innerlijke balans hersteld is, je zult je energieker voelen, en met veel élan kan je de wereld weer aan, velen pakken zelf weer werkzaamheden op!  

​​​Wil jij weer regie over je leven?

Meld je aan!

(wij werken bewust met kleine groepen, max 8 deelnemers, zodat iedereen de volle aandacht krijgt)​