foto woodbrook.JPG

De training praktisch

 

Training

De - Uit de ban van de stressrespons - training duurt ongeveer drie maanden en is gericht op een breed scala aan lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten. *)

Aanmelding

Je kunt jezelf aanmelden via contact of via aanmeldformulier. Na aanmelding sturen wij je een uitgebreid intake formulier toe en een scorelijst. Wanneer wij dit hebben terug ontvangen maken we een afspraak voor een videoconsult. Hierin kunnen wij kennismaken en bespreken of de training voor jou geschikt is en of er van jouw kant vragen zijn of belemmeringen om de training te volgen. Het kan zijn dat er (nog) niet genoeg draagkracht voor jou is. Het kan soms noodzakelijk zijn om vooraf een los consult te volgen om je voor te bereiden op de training.

Training deel 1

Het eerste deel van de training bestaat uit een blok van twee dagen. Hierin leggen we uit hoe ons bewuste en onbewuste brein werkt, de stressrespons, hoe dit alles werkt in je lichaam. We leggen je de vicieuze cirkel uit van je klachten, neuroplasticiteit, overtuigingen, de invloed op hoe je denkt en praat tegen jezelf. 

En het belangrijkste, je leert een techniek, het keerpunt-proces,  die jou gaat helpen uit de vicieuze cirkel te stappen en de stressrespons uit te zetten. Door deze techniek consequent toe te passen leer je indirect veranderingen aan te brengen in je onderbewuste. Zodra je de stressrespons stopt ga je je lichamelijk en geestelijk al beter voelen.

Naast theorie gaan we ook veel praktisch oefenen zodat je je het ook eigen kunt maken. 

Thuis

Voor thuis krijg je de technieken mee die je gaat inzetten. Je zult bemerken dat als je dit consequent doet er verandering gaat optreden!

Training deel 2

Ongeveer 6 weken na het eerste trainingsblok is er een verdiepingsdag. Hier horen wij van elkaar welke veranderingen er hebben plaatsgevonden. Thema's waar je op vastloopt krijgen extra aandacht. Op deze dag gaan wij ons voorbereiden op een mooie toekomst!

 

Nazorg

Ook na de training begeleiden we je. We zijn bereikbaar voor vragen en we laten je opnieuw een scorelijst invullen zodat we jouw veranderingen kunnen opmeten. Wij blijven tot 6 maand ná de eerste dag van de training je coachen en begeleiden. 

Groep

We werken met kleine groepen. Dit uiteraard om in verband met Corona veilig te kunnen werken. Maar ook omdat we jou persoonlijke aandacht willen geven en willen dat jij je veilig voelt binnen de groep.

Locatie

We hebben een mooie locatie waar de trainingen gehouden worden. Landgoedhotel Woodbrooke. Hier hebben wij een eigen zaal en de dagen zijn inclusief koffie, thee, versnapering en lunch. Het ligt net buiten Barchem in een bosrijke omgeving.

Wanneer je wilt kun je hier ook overnachten, dit is op eigen kosten.

Adres: Woodbrookersweg 1 in Barchem,

*)  o.a. stress, burn-out, ME/CVS, fibromyalgie, PDS (prikkelbare darm syndroom) angst/paniekaanvallen, fobieën, slaapproblemen, depressieve klachten, faalangst, somatisch onverklaarbare klachten/SOLK. Vraag naar de mogelijkheden.